AANBOD > LIFE COACHING

Stralend-jezelf coaching traject

Verander je gedachten, transformeer je leven.

Heb je een concreet doel voor ogen zoals gewicht verliezen, een eigen onderneming opzetten of een marathon lopen? Of heb je een minder concreet doel zoals je authentiek jezelf kunnen zijn in sociale aangelegenheden, jezelf niet meer laten tegenhouden door een negatief zelfbeeld of zelfverzekerder in je schoenen staan? Wanneer je het gevoel hebt dat je – ondanks perfect uitgewerkte plannen – er niet in slaagt om de eerste stappen te zetten of vol te houden: that’s where I come in.

Door meer inzicht te krijgen in de “onzichtbare” obstakels, groeit je kennis van jezelf. Met haalbare stappen en mildheid leer je hoe je je beste bondgenoot kan worden en je doelen te bereiken.

Olga de Jong coaching

Wat is life coaching?

Waar therapie zich voornamelijk richt op het (her)ontdekken van je innerlijke kracht, zie ik life coaching vooral als een waardevolle aanvulling daarop. Life coaching biedt de mogelijkheid om deze kracht verder te ontwikkelen en te gebruiken als de inspiratie voor zelfontdekking en persoonlijke groei

Life coaching focust zich voornamelijk op het vergroten van je zelfbewustzijn zowel op vlak van je belemmerende overtuigingen als op vlak van je emoties. Op het stellen van doelen, het ondernemen van actie en regelmatige evaluatie. Ik hoorde het zo uitgelegd: life coaching is zoals architectuur; je ontwerpt en bouwt je toekomst. Therapie is eerder vergelijkbaar met archeologie; de nadruk ligt op het opgraven en bestuderen van zaken uit het verleden.

Het onderscheid tussen therapie en coaching is zeker niet strikt zwart-wit; er bestaat aanzienlijke overlap tussen beide benaderingen. 

Tijdens het traject leer je:

Kortom, tijdens het traject leer je jezelf beter kennen en meer vertrouwen zodat je de dingen die je je voorneemt ook effectief doet en volhoudt.

Voordelen van een traject

Structuur en duidelijkheid: een vast traject biedt structuur en duidelijkheid over wat je kan verwachten. Elke sessie heeft een duidelijk doel.

Betrokkenheid: door je te verbinden aan een vast traject, ben je meer gemotiveerd om het traject af te maken. Dit kan leiden tot betere resultaten.

Betere planning: een vast traject biedt de mogelijkheid om de sessies van tevoren te plannen. Zo kunnen we onze agenda’s vlot op elkaar afstemmen en zorgen voor consistentie.

Resultaatgericht: het traject is ontworpen met specifieke doelen en meetbare resultaten in gedachten. Dit kan helpen bij het bereiken van bepaalde mijlpalen en het evalueren van de voortgang gedurende het traject.

Loop je steeds vast in dezelfde patronen?

Wil je los komen van perfectionisme, uitstelgedrag of het gevoel ‘niet goed genoeg’ te zijn? Contacteer mij voor een afspraak.