OVER MIJ

Hoi, ik ben Olga.

Naast psychotherapeut en life coach ben ik ook mama, verloofde en catlover. Ik hou ervan om mensen te zien transformeren doordat ze hun eigen kracht en antwoorden ontdekken.

Als therapeutisch coach werk ik vooral vanuit compassie en mogen zijn wie je bent. Ik leg mijn focus op de gedachtes en de emoties die je sturen. In mijn werk maak ik gebruik van gerichte vragen en een flinke dosis humor.

Olga de Jong Psychotherapie & coaching

Dezelfde compassie die ik aan mijn cliënten toon, heb ik eerst voor mezelf moeten leren.

Jarenlang had ik vooral een confronterende en oordelende houding naar mezelf toe. Het was een constant gevecht van niet-genoeg-zijn, oordelen en zelf-kritiek. Toen ik life coaching leerde kennen, leerde ik mijn gedachten kennen en in vraag te stellen en daardoor beter te sturen en mijn gevoelens te omarmen.

Ik leerde dat calorieën tellen, nieuwe dieet-boeken kopen en mezelf mijn lievelingseten ontzeggen allemaal niet werkte. In de plaats ging ik op zoek naar waarom ik stiekem stond te snoepen en van de ene eetbui in de andere rolde. Ik ontdekte hoe ik tegen mezelf aan het praten was en leerde om mezelf als bondgenoot te gaan zien door mijn toon te veranderen. Ik leerde dat tientallen opleidingen volgen, ieders mening vragen, wachten op externe bevestiging mij niet zelfzekerder maakten. In de plaats stelde ik mijn beperkende overtuigingen in vraag om ze zo stap voor stap om te buigen naar een krachtiger beeld van mijzelf. Ik leerde de relatie met mezelf te helen. Ik leerde mezelf te vertrouwen.

Uit dankbaarheid voor alles wat ik heb geleerd en nog ga leren zet ik vol overgave mijn kennis en ervaring in om jou te helpen een nieuw hoofdstuk te schrijven in jouw leven.

Diploma’s, opleidingen en ervaring:

Loop je steeds vast in dezelfde patronen?

Wil je los komen van perfectionisme, uitstelgedrag of het gevoel ‘niet goed genoeg’ te zijn? Contacteer mij voor een afspraak.